Artikelen
Huidige steunpakket ondernemers
In de persconferentie van 12 januari 2021 heeft het kabinet aanvullingen op het steun- en herstelpakket aangekondigd. Het kabinet wil werkenden en werkgevers helpen om door deze moeilijke tijd heen te komen.

Op de website van Rijksoverheid is alle informatie te vinden over de huidige financiële regelingen. Staat je vraag er niet bij? Dan neem je contact op met de Kamer van Koophandel via 0800-2117 (op werkdagen van 08.30 – 17.00 uur).

Ook de gemeente wil ondernemers graag adviseren in deze moeilijke tijden. We willen hiermee bijdragen aan een vitale lokale economie. Voor deze advisering heeft de gemeente een Ondernemersloket opgezet. Je kunt hiervoor terecht met al je vragen. De medewerkers van het ondernemersloket kijken samen met je naar de ondersteuningsmogelijkheden die er zijn. Het ondernemersloket is te bereiken via het algemene telefoonnummer 14 0162.

Ben jij erbij op 8,­­ 9 of 10 december? Dan zijn de Digital Days West-Brabant voor het MKB. Met volop informatie én inspiratie over kansen en mogelijkheden van digitalisering voor jouw bedrijf.

Een geheel digitaal event vanuit Studio West-Brabant, met als moderator digitaal futurist Loren Roosendaal. Van digitaal aanbod van je product tot bedrijfsvoering en commercie. Met inspirerende sprekers, tafelgesprekken, interactieve workshops en masterclassess en alle dagen een digitale beursvloer.

Voor meer info en aanmelden: klik hier

BVE digital days

 

Vanaf 8 oktober tot en met 4 november ligt de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) voor de A58 Tilburg-Breda ter inzage en kan daarop worden gereageerd.

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) beschrijft welke alternatieven onderzocht zullen gaan worden voor dit deel van de A58 en op welke wijze de beoordeling van de alternatieven gaat plaatsvinden. De Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) vormt daarmee de basis voor het op te stellen milieueffectrapport (MER).

Gedurende de periode dat de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage ligt, worden online informatiebijeenkomsten georganiseerd. Tijdens die bijeenkomsten worden de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) en de wijze waarop zienswijzen kunnen worden ingediend, toegelicht.  De online bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 27 en woensdag 28 oktober 2020.  Meer informatie hierover (aanmelden, tijdstip) is vanaf 8 oktober te vinden op: www.a58tilburgbreda.nl.

Op 23 september 2020 vindt de Algemene Ledenvergadering plaats.

Dit keer wordt deze gehouden bij La Cantina.

Een wit dak? Jazeker! Wanneer je je dak behandelt met een witte coating biedt dat interessante voordelen. Zo zorgt witte dakcoating voor natuurlijke koeling. Meestal is dakbedekking zwart of antraciet van kleur en absorbeert bijna alle warmte. Dit zorgt voor extra warmte in het onderliggende pand en dat is niet altijd prettig. Een te warme (werk)ruimte maakt bovendien dat productiviteit afneemt. Vooral bij droog, heet en zonnig weer is het prettig om het binnen koel te houden. Een wit dak helpt hierbij.
Als dakreinigingsspecialist biedt Gevelprotect B.V. sinds kort een speciale witte dakcoating van hoge kwaliteit die aardig wat voordeel oplevert dankzij de warmteweerkaatsing. Bovendien zijn schone daken en gevels meer dan alleen maar ‘mooi’. Gereinigde gevels en daken helpen problemen door vocht en vervuiling voorkomen, verhogen het gebruiksgenot en verlengen de levensduur van een pand of woning. Na behandeling met de witte coating is een plat dak optimaal beschermd tegen vervuiling en weersinvloeden, ideaal dus voor bedrijventerreinen met grote dakoppervlakken. Bovendien is de coating oplosmiddelvrij en daardoor een milieuvriendelijkere keuze.
Sjoerd Vromans, directeur van Schoonmaakbedrijf Perfekt en Gevelprotect: “Via het project ‘Zon op daken van de gemeente Oosterhout’, gaan we zonnepanelen op ons eigen bedrijfspand plaatsen. Daarvoor moet je dak zeker nog 15 jaar mee kunnen, want de levensduur van zo’n paneelinstallatie is 15 jaar. We hebben ons dak bekeken, wilden dit verbeteren en kwamen in contact met de ontwikkelaar van dakcoatings. De witte dakcoating is vrij nieuw en hebben we onlangs in de markt gezet. De siliconen coating biedt aanzienlijke voordelen, neemt maar 15% van de warmte op en zorgt dat de zonnepanelen meer rendement opleveren.”

Wordt ook lid!

Heeft u een onderneming en bent u gevestigd op het bedrijventerrein van Statendam Oosterhout en wilt u ook dat uw belangen behartigt worden? Word dan lid van de Bedrijvenvereniging Statendam e.o.