Artikelen

Vanaf 8 oktober tot en met 4 november ligt de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) voor de A58 Tilburg-Breda ter inzage en kan daarop worden gereageerd.

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) beschrijft welke alternatieven onderzocht zullen gaan worden voor dit deel van de A58 en op welke wijze de beoordeling van de alternatieven gaat plaatsvinden. De Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) vormt daarmee de basis voor het op te stellen milieueffectrapport (MER).

Gedurende de periode dat de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage ligt, worden online informatiebijeenkomsten georganiseerd. Tijdens die bijeenkomsten worden de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) en de wijze waarop zienswijzen kunnen worden ingediend, toegelicht.  De online bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 27 en woensdag 28 oktober 2020.  Meer informatie hierover (aanmelden, tijdstip) is vanaf 8 oktober te vinden op: www.a58tilburgbreda.nl.

Op 23 september 2020 vindt de Algemene Ledenvergadering plaats.

Dit keer wordt deze gehouden bij La Cantina.

Een wit dak? Jazeker! Wanneer je je dak behandelt met een witte coating biedt dat interessante voordelen. Zo zorgt witte dakcoating voor natuurlijke koeling. Meestal is dakbedekking zwart of antraciet van kleur en absorbeert bijna alle warmte. Dit zorgt voor extra warmte in het onderliggende pand en dat is niet altijd prettig. Een te warme (werk)ruimte maakt bovendien dat productiviteit afneemt. Vooral bij droog, heet en zonnig weer is het prettig om het binnen koel te houden. Een wit dak helpt hierbij.
Als dakreinigingsspecialist biedt Gevelprotect B.V. sinds kort een speciale witte dakcoating van hoge kwaliteit die aardig wat voordeel oplevert dankzij de warmteweerkaatsing. Bovendien zijn schone daken en gevels meer dan alleen maar ‘mooi’. Gereinigde gevels en daken helpen problemen door vocht en vervuiling voorkomen, verhogen het gebruiksgenot en verlengen de levensduur van een pand of woning. Na behandeling met de witte coating is een plat dak optimaal beschermd tegen vervuiling en weersinvloeden, ideaal dus voor bedrijventerreinen met grote dakoppervlakken. Bovendien is de coating oplosmiddelvrij en daardoor een milieuvriendelijkere keuze.
Sjoerd Vromans, directeur van Schoonmaakbedrijf Perfekt en Gevelprotect: “Via het project ‘Zon op daken van de gemeente Oosterhout’, gaan we zonnepanelen op ons eigen bedrijfspand plaatsen. Daarvoor moet je dak zeker nog 15 jaar mee kunnen, want de levensduur van zo’n paneelinstallatie is 15 jaar. We hebben ons dak bekeken, wilden dit verbeteren en kwamen in contact met de ontwikkelaar van dakcoatings. De witte dakcoating is vrij nieuw en hebben we onlangs in de markt gezet. De siliconen coating biedt aanzienlijke voordelen, neemt maar 15% van de warmte op en zorgt dat de zonnepanelen meer rendement opleveren.”

 
 
Beste ondernemer,

In de afgelopen maanden wisten velen van jullie, vaak op inventieve wijze, al praktische oplossingen te vinden om tóch te kunnen blijven sporten. Buiten in het park, in het bos, thuis onder de carport, in de polder of in kleine clubjes op de speelveldjes. Toch ben ik ook ontzettend blij dat iedereen sinds gisteren (1 juli) óók weer binnen mag sporten, in de sportscholen. Want sport en beweging is zo ontzettend belangrijk; het houdt je fit en vitaal.

Ook als ondernemer heb je dit nodig, want dat houdt je scherp. Wanneer je een aantal keer per week de tijd neemt om te sporten/bewegen, dan kun je daar je energie in kwijt. Maar je krijgt er ook hernieuwde energie voor terug. Ik ken verschillende ondernemers die juist tijdens of net na het sporten de beste ideeën opdoen. Dat blijkt ook uit verschillende onderzoeken; want sporten heeft een positief effect op lijf en leden. Blijf gezond!
 
Arnoud Kastelijns, wethouder Ruimtelijke ordening en bouwen - portefeuille Sport
 

In West-Brabant loop het project Participeren Loont waarbij het doel is om werkgevers en werknemers in West-Brabant bij elkaar te brengen. En met werknemers bedoelen we natuurlijk de mensen die wat extra hulp nodig hebben bij het zoeken en houden van werk. Wellicht werken er al een aantal van deze werknemers bij je of gaat dat binnenkort gebeuren. Om ervoor te zorgen dat we nóg meer mensen aan het werk kunnen helpen, wordt de ‘Week van de ontmoeting’ georganiseerd van 29 juni tot en met 3 juli. Dit gebeurt om anderen een beter beeld te geven van de organisaties waar ze gaan werken. Want in de praktijk blijkt dat sommigen zich maar moeilijk een voorstelling kunnen maken van het werk dat ze gaan doen en het bedrijf waarvoor ze gaan werken. Door jouw deuren open te zetten, zorg je ervoor dat mensen enthousiast raken over je bedrijf. Heb je interesse en wil je er meer van weten? Kijk dan op

https://mailchi.mp/8c4a01a2e6c2/week-27-week-van-de-ontmoeting-voor-logistiek-en-techniek-sector

Wordt ook lid!

Heeft u een onderneming en bent u gevestigd op het bedrijventerrein van Statendam Oosterhout en wilt u ook dat uw belangen behartigt worden? Word dan lid van de Bedrijvenvereniging Statendam e.o.