Artikelen

Een wit dak? Jazeker! Wanneer je je dak behandelt met een witte coating biedt dat interessante voordelen. Zo zorgt witte dakcoating voor natuurlijke koeling. Meestal is dakbedekking zwart of antraciet van kleur en absorbeert bijna alle warmte. Dit zorgt voor extra warmte in het onderliggende pand en dat is niet altijd prettig. Een te warme (werk)ruimte maakt bovendien dat productiviteit afneemt. Vooral bij droog, heet en zonnig weer is het prettig om het binnen koel te houden. Een wit dak helpt hierbij.
Als dakreinigingsspecialist biedt Gevelprotect B.V. sinds kort een speciale witte dakcoating van hoge kwaliteit die aardig wat voordeel oplevert dankzij de warmteweerkaatsing. Bovendien zijn schone daken en gevels meer dan alleen maar ‘mooi’. Gereinigde gevels en daken helpen problemen door vocht en vervuiling voorkomen, verhogen het gebruiksgenot en verlengen de levensduur van een pand of woning. Na behandeling met de witte coating is een plat dak optimaal beschermd tegen vervuiling en weersinvloeden, ideaal dus voor bedrijventerreinen met grote dakoppervlakken. Bovendien is de coating oplosmiddelvrij en daardoor een milieuvriendelijkere keuze.
Sjoerd Vromans, directeur van Schoonmaakbedrijf Perfekt en Gevelprotect: “Via het project ‘Zon op daken van de gemeente Oosterhout’, gaan we zonnepanelen op ons eigen bedrijfspand plaatsen. Daarvoor moet je dak zeker nog 15 jaar mee kunnen, want de levensduur van zo’n paneelinstallatie is 15 jaar. We hebben ons dak bekeken, wilden dit verbeteren en kwamen in contact met de ontwikkelaar van dakcoatings. De witte dakcoating is vrij nieuw en hebben we onlangs in de markt gezet. De siliconen coating biedt aanzienlijke voordelen, neemt maar 15% van de warmte op en zorgt dat de zonnepanelen meer rendement opleveren.”

Wordt ook lid!

Heeft u een onderneming en bent u gevestigd op het bedrijventerrein van Statendam Oosterhout en wilt u ook dat uw belangen behartigt worden? Word dan lid van de Bedrijvenvereniging Statendam e.o.