Artikelen

men working Het aantal werkenden in het midden- en kleinbedrijf (mkb) zal dit jaar met bijna 50.000 stijgen, in het grootbedrijf blijft de stijging beperkt tot ongeveer 12.000 werknemers.

Dat blijkt donderdag uit een prognose van onderzoeksbureau Panteia in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

In 2016 zal de werkgelegenheid in het mkb nog verder aantrekken met bijna 65.000 werkenden. In het grootbedrijf neemt het aantal werknemers dan naar verwachting toe met 19.000.

De extra werkgelegenheid van 50.000 werkenden binnen het mkb dit jaar valt uiteen in 35.000 werknemers en 15.000 zelfstandigen.

De forse werkgelegenheidsgroei in het mkb is te danken aan een toenemende afzet, met 3 procent. Dit komt vooral door aantrekkende binnenlandse bestedingen.

In de groothandel neemt de afzet dit jaar naar verwachting toe met 2,5 procent, mede door een tegenvallende groei in de industrie.

Wordt ook lid!

Heeft u een onderneming en bent u gevestigd op het bedrijventerrein van Statendam Oosterhout en wilt u ook dat uw belangen behartigt worden? Word dan lid van de Bedrijvenvereniging Statendam e.o.