Artikelen

euroHoewel in 2016 alle Nederlandse bedrijfssectoren zullen groeien, profiteren niet alle ondernemers daarvan.

Dat voorspelt de Rabobank dinsdag in een prognose voor volgend jaar. Volgens de bank hebben sommige ondernemingen te kampen met zeer grote concurrentie en nauwelijks stijgende prijzen.

"Alle mkb-sectoren profiteren van het economische herstel. Tegelijkertijd zien we dat prijzen onder druk blijven staan. Stijgende verkopen leiden niet per definitie tot omzetgroei", stelt Paul Dirken, directeur Bedrijven bij de Rabobank.

Toch zullen vooral de zakelijke dienstverlening, de bouw en de groothandel stevige plussen laten zien van respectievelijk 4,5 procent, 3,5 procent en 3,5 procent volumegroei.

Het bedrijfsleven profiteert van de aantrekkende export en private investeringen en de toenemende particuliere consumptie. Ondertussen moeten ondernemers door de toenemende concurrentie in veel sectoren hun uiterste best doen om zich te onderscheiden.

Volgens de Rabobank is de bouwsector een goed voorbeeld van een sector met een hoge gemiddelde groei waarvan niet alle bedrijven profiteren. Doordat de groei binnen die sector vooral te danken is aan de aantrekkende woningmarkt, zien met name aannemers die ook zelf ontwikkelen hun orderportefeuille toenemen.

Wordt ook lid!

Heeft u een onderneming en bent u gevestigd op het bedrijventerrein van Statendam Oosterhout en wilt u ook dat uw belangen behartigt worden? Word dan lid van de Bedrijvenvereniging Statendam e.o.